Warning: include(): Unable to access includes/skyscraper_output.php in /usr/home/marques.cat/web/blog/wp-content/plugins/sociable/sociable.php on line 40 Warning: include(includes/skyscraper_output.php): failed to open stream: No such file or directory in /usr/home/marques.cat/web/blog/wp-content/plugins/sociable/sociable.php on line 40 Warning: include(): Unable to access includes/skyscraper_output.php in /usr/home/marques.cat/web/blog/wp-content/plugins/sociable/sociable.php on line 40 Warning: include(includes/skyscraper_output.php): failed to open stream: No such file or directory in /usr/home/marques.cat/web/blog/wp-content/plugins/sociable/sociable.php on line 40 Warning: include(): Failed opening 'includes/skyscraper_output.php' for inclusion (include_path='.:/home/sys/phpfarm/inst/php53/pear/php/') in /usr/home/marques.cat/web/blog/wp-content/plugins/sociable/sociable.php on line 40 L’Antoni Bassas - Charlas con Jurt

Charlas con Jurt

Jurt es un cachorro de perro peruano, adoptado en Trujillo por el detective Rossend Llopis. Afincado en nuestro país, repasa la actualidad y reflexiona sobre temas de siempre. Una vez a la semana publico estas conversaciones.

L’Antoni Bassas

| Filed under català crítica Opinión

Estava lluny (a un altre hemisferi) quan va esclatar el “tema Bassas” i quan vaig tornar no se’n parlava. Al setembre el vaig trobar a faltar i avui, que he vist al facebook una plataforma de suport a l’Antoni Bassas, m’he decidit a escriure el següent. No em posaré a fer comparacions entre l’Antoni Bassas i la Neus Bonet. Ni professionals ni personals ni de caire polític. Com tampoc el compararé amb el Josep Cuní o amb el Josep Puigbó, que també van passar pel mateix programa. No cal. Per moltes coses que digui no es podrà mai contradir la voluntat d’una gran majoria dels oients de Catalunya, que el triaven pel damunt, per exemple, de l’Iñaki Gabilondo o, ara, del Carles Francino. Dos reconeguts periodistes (líders a la resta de l’estat) que ocupaven el segon lloc entre els preferits a Catalunya.

No faré res d’això. Remenant internet m’he trobat unes declaracions que Joan Ferran feia el desembre del 2007:

–Hi ha alguns gurus mediàtics al capdavant de programes de màxima audiència que no informen; editorialitzen. Confonen sistemàticament informació i opinió; la seva opinió. Usen les emissores com volen, com si fossin el seu púlpit particular, llancen discursos, fan crides perquè la gent es manifesti contra això o allò altre. Quan un director de programa pronuncia arengues com les que se senten a primera hora del matí a Catalunya Ràdio disfressades d’informació confon els seus oients, que pensen que el que reben és informació. En una emissora pagada amb els diners de tots els ciutadans, els que són nacionalistes i els que no ho són, això és intolerable, encara que el locutor sigui una estrella de l’star system engreixat en l’últim quart de segle. No veto l’opinió, però aquesta ha d’estar clarament diferenciada de la informació i anar contrapesada amb opinions de signe divers.

–¿Gurus? ¿A qui es refereix?

–He definit el pecat; no fa falta esmentar els pecadors. Però crec que he sigut eloqüent. Igual que un polític pot ser censurat per les seves paraules o els seus actes, un comunicador no és intocable. Si és tendenciós, ha de ser criticat. Sé que això em costarà l’animadversió de molts i segurament el càstig corresponent.

Podeu llegir-la sencera a aquest enllaç (El Periódico, 12 de desembre)

I ara ve el meu comentari: com es pot ser tan, no sé com dir-ho sense que sigui querellable, ser tan inconsecuent amb un mateix. És a dir: et cagues en un professional com la copa d’un pi i no t’atreveixes a dir el seu nom? Si ja ho has dit.

En fi, entre això i el tema Ernest Benach, anem bé.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>