Charlas con Jurt

Jurt es un cachorro de perro peruano, adoptado en Trujillo por el detective Rossend Llopis. Afincado en nuestro país, repasa la actualidad y reflexiona sobre temas de siempre. Una vez a la semana publico estas conversaciones.

Actualitzacions

| Filed under Uncategorized

Si em permeteu un afegit al post de fa uns dies Ai, Eva Evonica, on parlavem de verbs com ensopagar i d’altres, caldria afegir-ne un:

Ensopregar. Resar per tenir un ensurt desitjat (sense haver d’ensopagar, es clar).

I no he pogut evitar que em vingués al cap aquesta “tonteria”.

Ora pro nuvis. Res per aconseguir que els nuvis siguin feliços tota la vida.

I parlant de res: tant de temps que el Barça no aconseguia res de res, i enguany, tres de tres. El que fa una lletra, que té el que té.

by admin | tags : | 0

Estimologia

| Filed under Uncategorized

Estimologia és una derivació de l’etimologia, i també intenta determinar i explicar l’origen dels noms, de les paraules, però d’una manera aproximada. Són, en definitiva, estimacions.
Una indicació estimada del que podria ser l’origen de Sant Andreu de Llavaneres és la següent:
Ve de que Sant Andreu deia havaneres. No les cantava, perquè tenia poca veu, com un servidor, només les deia. Les recitava, per entendre’ns. És a dir, que venia a ser com un crooner a l’estil de Bing Crosby o Frank Sinatra. El resultat final va ser que s’instituí el nom del poble i en el seu honor es fa cada any una cantada d’havaneres.

La Minerva 2009

| Filed under Uncategorized

Us deixo una imatge dels focs del passat diumenge, 19, cloenda de les festes de la Minerva 2009, a Sant Andreu de Llavaneres

by admin | tags : | 2

Ai, Eva, evonica

| Filed under Uncategorized

Si llegiu els comentaris del post anterior veureu una genialitat de l’Evoni (abreviatura d’Evonica, es que els noms llargs no m’agraden). Per si de cas, el repeteixo.

Ensopagar. Tenir un ensurt agradable amb algú força atractiu, encara que hagi de ser compensat econòmicament.

Aquesta maravella tindría altres variants (meves) menys encertades.

Ensopecar. Sería evidentment, tenir un ensurt d’aquells que acostuma a condemnar la religió catòlica. No sé si les altres també.

Ensopugar. El que m’agradaria fer. Trobar-me amb la Montse Puga, ja us diré qui és i qui era. Actriu, directora de teatre, no se si del SAT (Sant Andreu Teatre), doblatge, però per a mi, també cantant. Mai s’esborrarà de la meva memòria la primera vegada que la vaig veure a uns essaigs del grup Inga Laus. Que maca estava aquell dia*, que maca era, i que maca segueix.

*vestida de negre i transparent, més val que no us ho expliqui.

by admin | tags : | 1

Guardiola, Pou i Estadella

| Filed under català Opinión

Avui, aquest matí, m’he ensopegat amb el Guardiola, quan sortia d’una papereria aprop d’una granja on esmorça de tant en tant quan està de vacances. El Guardiola, si, aquest noi que ens ha portat la Lliga, la Copa del Rei i la Champions. Perquè ens la ha portat ell, no us oblideu, que de jugadors bons n’hi ha hagut durant moltes temporades i res de res. Ha portat també, seny, diàleg… en fi, que espero que estigui a Can Barça tans anys o més que el Ferguson al seu club, el Manchester U.

Escric, però, per destacar un altre aspecte del Pep Guardiola. La seva manera d’estar, de caminar. Ni ensenyant-se massa, ni massa poc, que tampoc seria just. I m’ha recordat al Josep Maria Pou, a Arte, on havia de passar uns moments desapercebut pel public sense retirar-se de l’escenari, mentre els altres dos personatges eren el centre de l’acció. Costa d’amagar un cos de la mida del Pou, i en canvi, ell ho aconsegueix. Pels que no hagin vist Arte, un altre referent seria el Jordi Estadella, a El semáforo, posant cara de pòker mentre desfilaven artistes d’arreu d’Espanya.

Espero que aquest sigui el primer entrenador que no facin fora quan vinguin mal dades. Un dia o un altre vindran, però el Pep aixecarà més Copes d’Europa encara. Si el fan fora, les aixecarà dirigint altres clubs. I això, no.

Triparaula

| Filed under Uncategorized

Tinc molt abandonat el blog, intentaré recuperar el temps perdut, que si és perdut costa de trobar. Per fer via, avui, en lloc d’una paraula en farem tres. Més ben dit, 3 en 1, com el lubricant o la Santíssima Trinitat, que fet i fet…

La paraula:

Enguanyar. Mentir amb el propòsit de beneficiar-se econòmicament, una pràctica molt actual.

Està feta, es clar, amb les paraules enguany, guanyar i enganyar

by admin | tags : | 4